img 1452
Annabel Guaita. Foto Hardingtonar
Janice Wang. Foto: Hardingtonar
Janice Wang. Foto: Hardingtonar

Ettersmak og etterklang eit supert konsept som publikum ville ha.

Med smaksforsker Janice Wang og pianist Annabel Guaita.

I omtalen stodet:
Ulike sanseinntrykk påvirker hverandre. Musikk kan påvirke hvordan vi opplever smak – og omvendt. Denne timen utforsker vi hvordan vårt eget sanseapparat kan bli en inngang til å oppleve musikk på en ny og annerledes måte. Hva skjer i hjernen når vi hører to melodier på en gang? Hva skjer når en smak treffer en annen? Hvordan smaker Geirr Tveitts musikk? Hvilke tonehøyder korresponderer med surt, salt og søtt?

Vi kombinerer fire korte musikkstykker av Geirr Tveitt, Edvard Grieg, Maurice Ravel og Fartein Valen med ulike ølsorter fra Voss Bryggeri. På fjøla har vi biter av norskproduserte oster. Vi tar oss tid og lytter til hvordan smakene og musikken utvikler seg sammen og hver for seg.

Janice Wang er utdannet vinsommelier og forsker også hvordan de forskjellige sansene våre korresponderer. Hun er professor ved Universitetet i Århus og har formidlet smaks og sanseopplevelser blant annet på FoodFilmFestival og på stjerneutdelingen i Michelin Guide Nordic Awards. Annabel Guaita er pianist og musikkformidler med en kunstnerisk doktorgrad på Fartein Valens musikk. Hun jobber under konseptnavnet Lyttelos og har lang erfaring med å kommunisere musikk til ulike mennesker, på ulike måter.

Det blir uformelt og lærerikt og krever ingen forkunnskaper.
Varighet: 1 time 

18 års aldersgrense

Meir info
Janice Wang er professor ved Universitetet i Aarhus der hun arbeider med multisensorisk forskning. Dette innebærer hvordan våre sanser påvirker hverandre og hvordan elementer i omgivelsene som duft, lys og lyd påvirker vår smaksopplevelse. Hun har bakgrunn fra eksperimentell psykologi og datavitenskap men er også vinsommelier og  konditor. Hun var formidler på en rekke sidearrangementer i forbindelse med stjerneutdelingen i Michelin Guide Nordic Awards i Aarhus i februar i år og har også deltatt på Aarhus FoodFilmFestival.

Annabel Guaita er pianist og musikkformidler. Under konseptnavnet Lyttelos holder hun konsertforedrag der hun formidler klassisk musikk på helt nye måter slik at publikum får mer ut av lytteopplevelsen.  Gjennom sine utsolgte foredrag på Litteraturhuset i Bergen for BFO har hun klart å trollbinde publikum og åpne dørene inn til klassisk musikk på en måte som ikke har blitt gjort tidligere.
Hun er klassisk utdannet pianist med mastergrad i klaverspill og doktorgrad på den norske komponisten Fartein Valen. I 2011 ble hennes første solo-cd L’ Altra Beltá gitt ut på selskapet Lawo Classics med musikk av Valen. Samtidig har hun vært svært aktiv som utøver på ulike konsertserier og festivaler i Norge i tillegg til å turnere i USA, Sør-Amerika og Finland. Siden 2012 har Annabel holdt konsertintroduksjoner og hatt samtaler med utøvere og komponister under Festspillene i Bergen. Hun har også holdt musikkforedrag for Bergen Filharmoniske Orkester og turnert for Fylkeskonsertene Hordaland med formidling av klassisk musikk til barn og unge. Hun har også vært formidlingsleder på komponisthjemmene i KODE.
www.lyttelos.no